Wi-Fi 6 стане основним стандартом для бездротових мереж

Опубликовано: 15.02.2021 16:19
Пандемія коронавируса COVID-19 не тільки не позначиться негативно на продажах обладнання для розгортання та підключення до бездротових мереж Wi-Fi, але і буде сприяти збільшенню попиту на такі продукти.
При цьому новий стандарт Wi-Fi 6 (802.11ax) протягом року повинен стати основним на ринку.
Згідно з очікуваннями аналітиків, глобальні поставки WiFi-пристроїв в 2021 році досягнуть 3,1 млрд штук, з яких половина техніки буде підтримувати технологію WiFi 6. Йдеться про ноутбуки, смартфони, розумні колонки, телевізори, планшети, ТБ-приставки, ігрові консолі, IP-камери, принтери, носимі гаджети, побутову техніку і т. п.
 
Новий стандарт бездротових мереж Wi-Fi 6 в діапазонах частот 2,4 і 5 ГГц був запущений на початку 2020 року. За рахунок технології множинного доступу з ортогональним частотним розділенням каналів (OFDMA) стандарт підтримує передачу даних одним потоком відразу на кілька пристроїв. Це дає можливість ефективно застосовувати рішення в середовищах з високою щільністю точок доступу. Захист трафіку даних в мережах Wi-Fi 6 здійснюється по обов'язковому протоколу безпеки WPA3.
Для постачальників послуг здатність підтримувати Wi-Fi 6 життєво важлива для зниження експлуатаційних витрат і скорочення відтоку абонентів. Очікується, що мережеві системи і пристрої Wi-Fi для всього будинку, що підтримують Wi-Fi 6, сприятимуть зростанню ринку клієнтського обладнання Wi-Fi в найближчі п'ять років. За прогнозами ABI Research, в 2024 році буде поставлено 254 млн пристроїв Wi-Fi, причому більше половини з них будуть підтримувати Wi-Fi 6.

По матеріалам Channel for IT